Ny på universitetet...

image307
Så var första skoldagen gjord! O jag överlevde fast det kändes hemskt tufft att vandra ut genom de trygga väggarna hemma i lägenheten och ut i den okända - aulan, där uppropet var! Massa prat av Chefer, proffesorer och studentkårer inlede dagen som sedan gick vidare i upprop. Var lite orolig (knäpp, konstigt nöjjig kan man osså säga) att jag inte skulle finnas med på listorna över klassen....att jag skulle ha missuppfattat att jag kom in och inte alls hade gjort det, men så klart stod jag med och när jag var uppropad och inskriven kunde jag andas ut en aning.
Sen var det rundvandring, inloggnings inskrivning, lunch (min bestod av äpple & bannan) och massa info. Klockan tre var dagen slut och jag kunde knalla hem till min lilla stuga. Där blev det lite kycklingsoppa innan jag trött och utmattat slog mig tillbaka i min nya fotölj. Men lite energi fanns det så senare tog jag en promenad med min nya klasskompis Å vi vandrade runt lite i parken och aktade oss för Lantmätarna, läskigt folk (vidare info kommer).
I morgon börjar första kursen om tre veckor kommer första tentan. Aaaaa! Nu kör vi!

Vackra parker o prinsessdrömmar.....

image305


Vaknade i morse i min nya säng i mitt nya rum förvåningsvärt utsövd och välmående. Visst vaknade jag några gånger och lite mardrömmar om kackellackor i sängen hade jag men i övrigt sov jag som en prinsessa! Efter några timmar på IKEA igår har nu rummet fått en mysig blandning av lite nya möbler och mina egna saker, riktigt hemtrevlig har vi faktiskt lyckats med! Lägenheten är fräsch, nästan nyrenoverad och det gör mycket tycker jag. Man behöver inte dölja en massa skavanker utan allt känns rent, helt och mysigt!
Min lägenhetskompis N vissade mig runt idag i parken runtomkring mitt lilla stenhus. Det är så vacker! Den är så sagolikt stor med massa vackra träd, blommor och dammar. Å ni skulle bara se, kan inte fatta att jag ska bo här nu och ha tillgång till det här varje dag! Oj, oj, oj! O i morgon är det upprop i Aulan, hjälp vad nervös jag är! Alltid pirrigt att möta nya människor, se nya saker. Allt är okänt och allt måste man ta in och lära sig! Men det ska nog gå bra! Funderar lite på vad man ska sätta på sig? Man vill ju inte sticka ut för mycket men ändå vara fin?! Göra ett bra första intryck liksom! A nej jag vet inte, men kommer väl på nått!

Sov nu gott!

image306

Mitt nya lilla hus...

image304

Här är mitt lilla hus! Bor i lägenheten till vänster och visst är det idylliskt super fint! Blev alldeles till mig när jag fick se det. Trodde inte att det skulle vara så här fint! Här ska jag bo nu med min rumkompis N och plugga, plugga, plugga! Härligt!

Sov gott!

Rött vs. Rosa

image302image303

Om det är svårt att bestämma sig så kan man ju köra på en färg och klä sig från topp till tå. Fru Beckham verkar ha svårt att bestämma sig eller så gillar hon bara rödluvan....?!

Big bags....

image301image300

Älskar stora väskor! Eva och Cameron bär upp sina "tungviktare" helt underbart! Camerons Chanel väska skulle jag kunna göra mycket för att själv få bära! Skulle passa utmärkt till universitetsstarten att bära runt tunga böcker och alla mina nya rosa pennor och block!

Med tak över huvudet...


image299

Äntligen! En liten sten lossnade från mitt bröst! Jag har fått lägenhet. En 2:a 200 meter från skolan kan det bli bättre!? 2 km från havet och den ligger i Sveriges vackraste park! Wiiiiii!

Rättvisemärk hos La redoute

image298
Vad är Rättvisemärkt

Genom att främja en handel där människan och lokalsamhällets utveckling sätts i centrum kan fattigdom och social utslagning undvikas. Rättvis handel är inte bistånd -  det är ett handelssamarbete mellan producenter, importörer, butiker och konsumenter, som präglas av öppenhet, ömsesidighet och respekt för alla parter. Rättvis betalning, goda arbetsförhållanden, långsiktighet, respekt för mänskliga rättigheter och för miljön möjliggör på sikt ekonomisk och social utveckling.


Detta krävs för rättvisemärkt.....

- Goda arbetsförhållanden, långsiktighet, en skälig lön/betalning och miljömedvetenhet.
- En öppen, demokratisk organisationsstruktur.
- En utvecklande, och tillmötesgående dialog mellan alla aktörer, där delaktigheten är grundläggande.
- Främja långsiktiga och stabila handelsrelationer.
- Arbetet ska följa FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, FN:s barnkonvention och ILO:s grundläggande konventioner.
- Främja jämställdhet mellan män och kvinnor.
- Sprida information, utbilda och genomföra kampanjer i utbildnings- och upplysningssyfte.
- Prioritera produkter som i så hög grad som möjligt förädlats i ursprungslandet.

Kan vara bra att tänka på  att  ibalnd kan klä sig oxå hjälpa! Kanske köpa sig ett plagg eller två rättvisemärkt så har man lagt sin del till en bättre värld - å vad fint!

Bilder: La Redoute.se

Black Beauty

image297
Klänning - Forever21
Läderjacka - Top Shop
Sko - Novita
Under - Accesoara
Handbag - Tiger

Ut i nattens mörker klädd i vacker svart! Riktigt het tycker jag!

outfit

image296

Vädret har äntligen vänt ! Då åker kjolen på igen.

Vit tee - Vero Moda
Nattsvart kjol - Top Shop
Livräm - Carlings
Styltor - Din Sko

Åter hemma...

Åter hemma från min minisemester i Gbg! Lite fattigare efter otaliga shopping rundor, ute ätande och nöjen!Köpte så mycket fina roliga saker så jag är så nöjd med mina shoppingturer! Sista in köpet blev ett fjärde par skor! Kunnde inte hålla mig från dessa snygga höjdare med guldkedjor. Kändes så lyxiga o dom kommer nog komma till pass nån gång när jag vill vara super fin! Å nu har jag inhandlt min 112 nessecär!!!! Det blev en liten i lack från H&M. Den är nu fylld med 112 saker varje flicka behöver!

image295
Kolla in mina söta post-it lappar som är hjärtformade! Kunnde inte motstå!

Nattens



Söndagen kvällen njöts på El Corlazone med Cosmopolitan och Whiterussian. Riktigt trevligt ställe som ligger först på den skönare delen av Avenyn. Vi satt precis vid öppningen som vätte ut mot Avenyn och hade bra span på alla som gick för bi. Är så kul att kolla på folk!

Jag var soft klädd i jeans, varmkofta och lågskor! M var het i sina nya kläder. Skjorta från MQ & Jeans från Lewis!

För vackert....


Carmen Marc Valmo

Dessa plagg skulle jag vilja äga!
Bider: Style.com


Shopping

Har tröttnat stort på alla unkna REA högar som ligger och dräller överallt. Så i sommarvärmen spanande jag in kappor, mössor och stövlar! Här är resultatet!

image283
Den stora baskern som jag spanta in från Versace's Fall 07. Denna fann jag på United colors of Benetton 149:-

image284
Robin Hood stövlar från Scorett. Älskar höga svarta stövlar så detta är första paret för hösten, fler lär det bli!

image285
Platå blev ett måste! Din Sko!

image286
O lite smaskigt smink från Clinique!

Sprang även in på en av det hetaste salongerna i Gbg och lätt dem kapa mitt hår på ett vackert sätt. Dyrt men det var det värt!


Klickkväll

Kvällen började med liten  förfest hos H med mig I och W. W hade hämtat upp mig i sin vita Mustang och vi susade genom stan över till Hisingen. Gick lite för fort för min smak! Väl där åt vi lite innan några klunkar Rosévin lät sig väl smaka.




Hemm hos H. Måste säga att min fläta ser hemskt söt ut och så en liten lustig bild på mina fötter. Dom lyste ilrosa när vi kom ut i mörkret. Mina nya platåboots gick jag in för kvällen, inte sköna att dansa i eller gå i eller stå i! Men vill man vara fin så..... ja!


image275
I & Moi i våra brillor

Väl inne fick alla söta Goodie bags med tidningar, läppglans från Maybelline, läppstift från Loréal och Lippgloss från Festis (smakade som godis).
Sedan bjöds det på sushisnittar och Smirnoff Ice.
image276

Påsen matchar mina naglar!


Under kvällen var det uppträdanden och modevisning! Modevisningen var väl kanske inte den roligaste och blev inte speciellt inspererad. Men hittade en sak jag gillade....
image279

....pälsmössan håller än! I år kanske jag vågar!

Men även en o anna kändis syndes i mörkret Vincent Pontare var där och sjöng några av sina låtar!
image280

Vad är det snällaste ett fan har sagt till dig?
? Jag älskar när fans kommer fram och berättar att jag genom min musik har hjälpt dem i deras livssituation på olika sätt. Det värmer jättemycket.

Du har ju jobbat såväl som brevbärare som flyttgubbe. Vad var charmen med dessa jobb?
? Haha, kanske att jag lärde mig uppskatta musiken ännu mer. När man jobbar med något som man absolut inte trivs med blir bilden av var man vill vara i livet väldigt klar.

Hur många instrument kan du spela?
? Gitarr och piano.

Vilken är världens bästa låt, enligt dig?
? ?California dreaming? med the Mamas & the Papas.

På vilket sätt har din pappa Roger Pontare tipsat dig om hur man tar sig fram i musikbranschen?
? Han har försökt få mig att förstå att det är en tung och slitsam bransch. Eftersom han har facit i hand vill han helst inte låta sin son utsättas för samma sak, men samtidigt har han respekterat och stöttat mig.

Vilken av hans låtar är din egen favorit?
? Vindarna.

Vad tror du att du gör om tio år om du får drömma?
? Oj? När jag är 36 år har jag varit på världsturné och arbetat med olika förebilder och duktiga artister! En dröm som jag jobbar på.

Intervjuv från ICA Kuriren

Kvällen avslutades med att brandlarmet gick och alla sprang ut på Avenyn! Jag och tjejerna fick en pratstund med Vincent och även lite foton.
image281
image282

Ont i fötterna kände jag mig nöjd med kvällen! Med en Carrie vink fick jag tag på en taxi och gled hem genom Göteborgs mörker.

Boots are made for walking

Kolla in snyggaste stövlarna från Vaga Bond! Men 1800:- svider till lite i plånboken men det är det kanske värt?!
image267

Bild: Vagabond.com

Klick kväll på Peacock

Ikväll blir det Ladies night på Peacock i Göteborg. Sofie Fahrman är där för att snacka mode och så blir det modevisningar och annat kul för alla flickor! Det blir jag, H & H & A & I & M hela gänget! Fast inte J! Saknar dig!
Ska du dit? Ses på VIP'en ! ;)

112 Nessecären!

Har tillbringat hela dagen i Stadsträdgården med mina systar och deras små charmerande trollungar. A skrek hela vägen in i bilen och det tycker inte R om så han satte i gång han oxå! Väl innne hade jag jordens huvudvärk. Glassande sol inga brillor och inga värktabletter. Varför har man inte alltid sånt med sig? Man skulle kunna ha en liten fin nessecär som låg i väskan med små nödvändiga saker värktabletter, läppsyl, tampong, hårnålar och nån liten lotion. Vore helt suveränt! Det ska införskaffas! image266
Nessecär: Accesoara
Läppbalsam: accesoara
Hårnålar: H&M
Läppglans: Hard Candy
Värkisar: Eox
Lotion: Clinique

Något mer bra man kan lägga i?


Onsdag's outfit

image264

Stadsparken klädd i ......

Klänning: Indiska
Väska: G&K
Sjal: Önskar: Pucci .... men H&M
Bronze skor: Sko Punkten
Hjärthalsband men klocka: Yves Roucher
Klocka: Regal